PROJEK SIVIK : Kepelbagaian Makanan di Malaysia
Followers
Blog Archive
▼
2009
(25)
▼
June
(25)
Hinava ikan tenggiri Sabah bah !
Tuhau Sabah ! (sejenis jeruk tumbuhan)
Ambuyat tradisi Sabah
Makanan tradisional Negeri Sembilan :)
KEK GULUNG LAPIS SARAWAK
KUIH TRADISIONAL JOHOR
LAKSA SARAWAK
NANAS MANIS SARAWAK<:AtomicElement></:ATOMICELEMEN...
SELERA KENYALANG
SELERA PULAU MUTIARA
JOHOR
fakta tentang makanan di MALAYSIA
SELANGOR
TERENGGANU
MELAKA
makanan tradisi kelantan !
Kerabu Kacang Botol
Resipi Makanan Pahang
Kuih Tradisi Kedah..
Makanan Tradisi Perak! =)
Makanan terkenal di Perlis..=)
Satay Kajang!
Laksa Kuala Perlis
Kepelbagaian Makanan..
Ahli Kumpulan
About Me
All About Food !
Kami merupakan ahli kumpulan sivik yg akan mempromosikan makanan di Malaysia.
View my complete profile
Sunday, June 14, 2009
Tuhau Sabah ! (sejenis jeruk tumbuhan)
Bahan-Bahan :
1 kati tuhau
1/2 cawan jus limau nipis atau cuka
2-4 bawang merah yang dihiris halus
2– 3 cili merah dihiris halus
Garam secukup rasa
Cara Menyediakan :
Isi Tuhau dihiris halus dan dijeruk dengan bahan-bahan yang lain.
No comments:
Post a Comment
Newer Post
Older Post
Home
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment